Printz Music

Printz Music

Kvalitets surroundmix (for 750-1500,-)

Fordi det er vigtigt!!!

For musikere der gerne vil have deres musik ud i bedre kvalitet end ellers.

ALLE bands der respekterer deres egen musik og synes at det har en fed lyd, burde insistere på at deres musik (ud over til streamingstjenesterne) også kom i bedst mulig kvalitet som 96 kHz 24 bit og gerne både i stereo og 5.1 surroundsound.

Printz Music kan ret nemt lave rigtig gode surroundsound mix, hvis man stiller sine grundspor til rådighed eksporteret (bouncet) spor for spor fra samme sted med respektive plug-ins. Dette vil give en lyd tro mod lyden fra CD’en samt gøre det overskueligt hurtigt at lave et rigtig godt surroundmix! Tilbage kan man få multitrack flac-filer eller pt en iso-fil til en AVCHD - DVD i 96kHz 24bit (eller 48-24), som kan sættes til salg på egen hjemmeside/pladeselskab eller ellers via Bandcamp eller janprintz.dk

Dette er indtil videre et hobby projekt, og der forbeholdes ret til først at vælge musik der falder i surroundmix’erens smag som især progressiv rock, ambient og andet med stor lyd!;)

Som det er nu kan det sjældent tjene sig hjem, at ofre penge på, at få professionelle studier til at lave 5.1 mix af albums; Derfor er det vigtig at  surroundsound hjælpes i gang af frivillige kræfter.

Griber det om sig, vil der blive søgt fonde for at få mere tid/råd til projektet og/eller 5.1 mix vil kunne tilbydes billigt i 100-200 euro størrelsen.

 

Hører så få musik i 5.1 fordi der ikke er så meget udgivet i 5.1 eller udgives der ikke ret meget musik i 5.1 fordi så få vil høre det?

(Som hønen og ægget… Men rent evolutionært kom ægget jo til langt tid før hønen) og det har også kolossal betydning at få hører musik i 5.1 fordi deres ynglings band sikkert ikke laver musik i 5.1.

Printz Music vil gøre noget ved det (og opfordre andre, der har muligheden for også at gøre det)!

 

Hvorfor hører vi musik i dårligere kvalitet end CD formatet fra 1980???!!!

CD formatet er fra 1980 dvs 37 år gammelt. Komprimeret musik fra streamingstjenesterne er endnu ringere kvalitet. Fordelen er at det er nemt at streame og man kan have en masse af sin musik på sin mobil og er derfor så udbredt.

Har man noget musik som man nyder at lytte til og kan høre det på standart højttalere eller bedre så er CD formatet sølle & forældet og streamet musik endnu værre. Derfor har vinyl fået en renæssance og har i sig selv en bedre lyd end CD lyd samplet i 44.1 kHz 16 bit, problemet er bare knas og ridser, der ikke er meningen skal være med i musikken og irriterende at høre på for mange især i stille passager af musikken.

Den klart bedste kvalitet af musik er nu om dage samplet i 96 kHz 24 bit og måske ovenikøbet lavet i quadrofoni 4.0 eller 5.1 surroundsound. Den kan nu høres multikanal flac-filer fra en computer, på Bluray og nogle DVD’er (der ikke bare nøjes med Dolby Digital der kun er i 44 kHz-16bit)

Streamingstjenester kunne sagtens følge med og levere lyd meget bedre kvalitet, men endnu er efterspørgslen ikke så stor, hvilket gør at ikke engang Youtube vil tillade komprimeret 5.1 lyd, selvom der i forvejen kan vælges imellem forskellige kvaliteter. Dette kommer nok først når efterspørgslen bliver stor nok.

Herfra opfordres til at efterspørge bedre kvalitet og herunder 5.1 lyd!

 

Hvorfor høre musik i 5.1 surroundsound?

Flest mennesker er vant til at høre musik fra en mobil, computer eller et mindre anlæg (helst uden ledninger) og får således lyden i stereo eller mono. Det svarer til at stå til en koncert og høre musikken fra en vis afstand.

Men hvor mange ville egentlig ikke have det ok med at komme med op midt på scenen og orkesteret spillede rundt om en?!!! - Sådan lyder det med et fornuftigt 5.1 surroundsound mix! Men hvor mange har tænkt over dette? Ganske få og jeg vil mene at dét er en vigtig grund til at folk ikke rigtig interesserer sig for at høre musik i 5.1 surroundsound. Vil man gerne kunne sidde og nyde et godt album på et musikanlæg, så kræver det lige en surround-forstærker, et par højttalere og ledninger til. Dette fraholder nok også en del fra at høre 5.1 lyd. En del har dog et mindre eller større hjemmebiografsystem med front- og baghøjttalere der sagtens ville kunne afspille musik i 5.1 eller 4.0. Ellers er der kommet relativt billige hovedtelefoner på markedet, som har 4 – 5 enheder til hvert øre som rimelig godt kan afspille surroundssound (Kan også bruges fint i kombination med gaming-spil)

Jeg kunne godt se for mig et nyt eksporteventyr med trådløse højttalere og en sender der trådløst kan sende musikken til 4 enheder (som quadrofoni) eller 6 enheder via wifi, for her kan bluetooth nok ikke levere data hurtigt nok. Måske nye apps til hvad der findes på markedet nu også ville kunne klare det. Kunne det fx være et job for B&O eller andre danske firmaer?

Forskellen er minimal på 5.1 og 4.0 (quadrofoni eller 4.1 med bas til subwooferen). De giver begge lyd i surround. 5.1 er udviklet til film, hvor især tale kommer fra centerhøjttaleren. Hvis en vokalstemme eller et soloinstrument kun kommer fra centerhøjttaleren lyder det for tyndt. Centerhøjttaleren kan dog godt bruges til lidt ekstra instrumenter, hvis der er mange i musikken.

Udviklingen af årlige surroundsound udgivelser 

ifølge quadraphonicquad.com

5.1Releases

Her de sidste par år kan det ses at flere bands har fået øjne op for at udgive deres musik i surroundsound mix!

Anskaf dig 5.1 headphones eller et 5.1 anlæg før din nabo!;)

Hvorfor være tilskuer når man kan komme op midt på scenen???!!!

 

mix

 RouteSecondaire bc bb Nexus Six jam Lumia metastasia 

contact

back