A Tribute to a Great Guy - Skrevet af Brormand Lasse og Fætter Jan.
Musik var en stor del af Claus´s verden. Det var i det musikalske univers, at han kunne få styr på sine følelser, i et til tider noget kaotiske liv. Det er er 3½ år siden hans bratte farvel, og derfor har vi musikken til at genopfriske minderne om vores fætter og bror. Så velkommen til en musikalsk gennemflyvning af Claus´s liv....Og det er stort..


Part I
1 Intro
Det siger jo sig selv!
2 Freaker’s Ball - Dr. Hook
Vi er vel alle påvirket af vores forældre i mere eller mindre grad. Dette nummer er fra vores pure ungdom. Det hang ved, da Claus overtog Lp-samlingen fra vores forældre. Hook er dejlig skøre. Lige i Claus´s ånd.
3 Waiting for the Sun - The Doors
Igen et nummer fra vores barndom. Det minder mig om Møldrupvej og fars selvbyggede anlæg. Det med selvbyg overtog Claus i allerhøjeste grad.
4 How Many Friends - The Who
Et nummer fra en af de første plader Claus købte. Jeg hørte nummeret mange år senere, da Claus var kørt over bæltet for at hente mig på højskolen. Det er et minde om en bror der altid ville hjælpe, når nøden var allerstørst.
5 Tie your Mother Down - Queen
Queen var også en af Claus´s første plader. Han var så vild med dem, at han fik “Sheer Heart Attack” i gave, da far havde været i London. Så blev der spillet højt på det lille værelse på Møldrupvej.
6 Solar Fire - Manfred Mann Earth Band
Et af de første gode rock numre, vi hørte. Vi havde fået et bånd af Kim med en masse fede numre... ren indoktrinering..... og Solar Fire varmede vores sjæle! Manfred Man spillede i øvrigt Father of Night på Langlands Festivalen, hvor vi selvfølgelig var (sammen med Erik).
7 Going for the One - Yes
Endnu et af de første fede rock plader, som Claus fik; Going for the One gik klart efter førstepladsen på vores hitliste på det tidspunkt i vores unge, modtagelige & uskyldige sjæle.
8 Det Ganske Lille Band - C.V. Jørgensen
Det var min (Jans) første koncert, og vi rendte meget inde hos Fona for at høre Storbyens Små Oaser - Claus var selvfølgelig vild med pladen; C.V. lå altid tæt på Claus’ hjerte.
9 Dancing Fool - Frank Zappa
Endnu en skør person. Claus elskede når det bizarre, skøre og musik kunne gå op i en højere enhed. Claus var i øvrigt god på dansegulvet når han ville.
10 Tarkus - Emerson, Lake & Palmer
Ja - denne plade bringer altid minder for den sjoveste og mest menneskevarme aften, vi havde sammen..... & det blev jo ikke mindre intenst af at vi fik fyret nogle fede!!! Måske den mest lykkelige aften for mig, da vi bare kom så tæt på hinanden!
11 A New Day Yesterday - Jethro Tull
Claus var også inkarneret Tull-fan. Det blev også til en del koncerter sammen. Det dårlige ved Tull var, at jeg boede i Jylland, mens Claus & Lasse var til den første koncert - uden mig.
12 Hotel California - Eagles
Til en Tull koncert fortalte Ian Anderson om et nummer han engang lavede mens de var på turne med The Eagles. Det stjal de, lavede det lidt om og havde hittet: Hotel California. Claus fortalte mig at Tull til koncerten spillede et nummer, der mindede meget om det. Dette gjorde dog ikke Claus mindre vild med Eagles.
13 Heart on the Street - Manfred Mann Earth Band
Et minde om en lille uskyldig dreng, der blev lokket in på sin storebrors værelse til en practical joke udført af Fætter Jan og Claus.
14 Time - Pink Floyd
Claus´s yndlingsnummer fra en af verdens mest solgte plader. Påvirkningen til PF kom igennem Fætter Kim, som var Claus´s forbillede i de unge år. Så hvis Kim sagde at det var godt- ja, så var det nok rigtigt. Han havde så evigt ret.
15 Always Look on the Bright Side of Life - Monty Python
En rigtig “kom igen” sang. Igen er komik og musik sublimt kombineret. Claus så filmen med sin mor, og han omtalte altid denne scene, hvor de korsfæstede vrikker med foden. Teksten kunne Claus bruge, nå verden havde givet ham et gok i nøden.
16 The Flesh Failures/Let the Sunshine In - Hair
Slagsangen for den selverklærede hippie. Fri kærlighed, Nej Tak til Atomkraft, Rod Front, Fri Hash var slagordene for denne unge socialist. Hans værelse var erklæret Atomvåbenfri zone.


Part II
1 Crime of the Century - Supertramp
Et supernummer fra en supergruppe. Det var et nummer Claus introducerede mig for, da han prøvede at opdrage mig musikalsk—Det lykkedes—-
2 Ladies on the Road - King Crimson
Islands er en af Crimsons største plader, og var vist en af dem (den eneste?) som Jørgen var lidt vild med. Vi var i hvert fald vilde med Islands ...shakes hands ‘neath Heavens sea.
3 Cruise - David Gilmour
Claus var i den 7.himmel, da han havde hørt David i april 1984. Det var hittet som Claus var vild med. Især det afsluttende jam.
4 Theme One - Cozy Powell
Cozy kunne røre gryder!!! Og det kunne vi jo ikke andet end at falde på halen for!
5 Lokomotive Breath - Jethro Tull
Fra en mønttelefon i det mørke Jylland ringede jeg og aftalte med Claus, at vi skulle til JT-koncert. Det var en af mine første indendørs rockkoncerter. Det var fedt at have sin storebror ved sin side, når man kun er 14 år.
6 The Pump - Jeff Beck
Når Claus fik sin første Porsche ville han cruise rundt med solbriller og nedrullede ruder med The Pump på fuld drøn.
7 Careless Whisper - George Michael
Et af de eneste popnumre Claus kunne lide. Men Claus var god til at score pigerne. Som lillebror var jeg imponeret over alle de piger han kom hjem med. En rigtig Don. Men som i sangen løb de fleste forhold ud i sandet rimeligt hurtigt. Mottoet var: “Elsk først- tænk bagefter”.
8 Heartbeat - King Crimson
Joan Tønder fra Højer var en dejlig pige - så dejlig at Claus blaffede fra Tinglev til Højer for besøge hende. Det gik flyvende, for han havde hvidt jakkesæt på og en stor buket roser med. Desværre brugte Joan sin ungdom på at gå til og fra Frank, men Claus sende Heartbeat digtet til hende.
9 Love of my Life - Queen
I 1986 mødte Claus Tina. Han var solgt. Efter at have sværmet omkring hende i en hel badmintonsæson, slog han til en afslutningsfesten i DVL. At hun havde en anden kæreste var en biting for Claus. Men de var til Queenkoncert i Stockholm, mens kæresten blev derhjemme.
10 Memory Motel - Rolling Stones
Et flot følsomt nummer med Stones vi hørte meget med Tina og Musen.
11 Mama Don’t - J.J. Cale
Også et nummer, der bare ruller. Og nogen gange også var passende at høre, når de gamle ikke helt ville som Claus ville.
12 Lola - The Kinks
Vi hørte Kinks på Midtfyns Festival, og hvem gik ikke og sang Lo-lo-lo-lolola bagefter?!
13 Cheap Sunglasses - ZZ Top
ZZ Top var altid store! En sej guitar tændte altid Claus. Vi fik endda set dem, da vi en søndag tog til Roskilde-festival; Det var bare langt skæg, babes, fed musik og (cheap) sunglasses!
14 Breakdown - Tom Petty
Den hørte vi meget i Østrup - det var især Tina og Musen, der spillede den for os... måske for at få opmærksomhed... men et smukt nummer er det jo!
15 Paradise by the Dashboard Light - Meat Loaf
Det var Claus og Tina´s fællessang. Det nærmest en ritueldans, der blev opført til dette nummer. Vi andre var stået af, men de hoppede glade rundt og skrålede i vilden sky.
16 Fatman in the bathtub - Little Feat
Et andet af levnene fra Tinatiden. Det var især Fedtmule, der var vild med dette Sanne Solonumsen-backing band, og vi andre siger: Tak for at vise os lyset.....Part III

1 Just Came Back - Colin James
Min bedste fødselsgave til Claus: Koncert med Colin James. Ørene sang i en uge....
2 Born in the USA - Bruce Springsteen
Fuld pakke med Bossen i Idrætsparken. Det var en stor oplevelse, også selvom vi manglede en billet.... En af de sjældne politiske sangskrivere............
3 Shadow on the Wall - Mike Oldfield
Manden med de lange dejlige numre, hvor de r kunne flydes ud i sengen. Rock med Roger Chapman.
4 Life in the Jungle - Walter Trout Band
Walter er jo guitar-ekvilibrist - så ham fik vi hørt til flere koncerter - gang i den!
5 Dazed and Confused - Led Zeppelin
Zeppelin var jo heavy’ens fædre - det vidste vi - & de blev fra starten tilbedt - kan man andet til Stairways to Heaven? Claus’ favorit nummer var dog Dazed & Confused; Vi og især Claus viste, at den dybe blues kom fra folk, der havde ligget i rendestenen.
6 Scenes from the Southside - Bruce Hornsby
Hornsby havde jeg med på bånd i Østrig og Claus var med det samme vild med ham. Så dette nummer er endnu et dejligt minde fra Alperne!
7 Billedet Ruller - Troels Trier
Ja - denne sang er blevet sunget op og ned af flere alpeskråninger. Trier og Røde Mors galskab fascinerede altid!
8 Stand Up for Love - The Cross
Quenns tromme slager kan andet end at røre gryder; De 3 Cross plader blev flittigt hørt!
9 Family Business - Fish
Den kæmpe Skotte lærte Claus at kende igennem Fedtmule og der var ligheder mellem de 2. Musikalsk swingede Fedtmule og Claus utrolig godt sammen. Han var en af Claus´s faste koncertvenner til det sidste.
10 Paradise City - Guns ‘n’ Roses
Claus lærte mig at høre Gun’n’Roses - Vildskab og skønhed forenes jo, og det var sikkert derfor, det passede godt til Claus!
11 Big Bad Moon - Joe Satriani
Joe Spade er jo en af de største guitar-helte - og når man som Claus er til spade, er der ingen vej uden om Big Bad Moon.
“When the night falls. The big moon’s gonna rise
You can look right up, See it, In the sky
Makes me feel I’m gonna blow a fuse
I start to shiver and shake with a strange kind of blues
- - - But I like it -
12 Florafobi - C.V. Jørgensen
Det sidste CV. album ham har lavet, og selvom Claus brokkede sig over at Sjælland ikke var ret lang (som en gammel LP), var han selvfølgelig vild med den; CV. var jo blevet ældre, men hans sjæl mere moden - uha - det er smukt!
13 Comfortably Numb - Pink Floyd
Det største nummer!!!!
Claus var mest til Guitar og især den lille solo i slutningen af nummeret. Det var større end spejlkuglen, mente Claus.

Part IV
1 It’s a Hard World - Supertramp
Supertramp er jo store - også uden Hodgson - og de blev den sidste koncert vi var til sammen - It’s a Hard World var Claus’ yndlings nummer fra den nye CD, men skæbnes ironi ville at han kom for sent, netop til at høre dette nummer, som de startede med; Han havde været til en af dykkerprøverne.... Surt, at han ikke helt droppede det fis og gjorde noget mere ud af koncerterne!!! It’s certainly a Hard World!


2 Keep Talking - Pink Floyd
Claus nåede at starte en Pink Floyd-klub. Det første møde foregik i hans lejlighed og historien går stadig i kvarteret. om den lørdag hvor der blev hørt højt musik på Vesterbro.

3 Strangle Hold - Ted Nuggent
Endnu en guitarhelt, som Claus havde fundet. Strangle Hold er fra 1975 (samme år som Wish You Were Here) og der er sjovt nok noget Pink
Floydsk over bassen. Et fedt nummer mand - Tak!

4 Love Stinks - J. Geils Band
Claus havde som alle os andre sine problemer med kærester. Han fik mig tit til at spille den på guitar og vi sang igennem! Love Stinks! (Sometime it sure does!)

5 Fearless - Fish
Dette smukke nummer af Pink Floyd minder mig om 2 ting:
1: Den dag Claus midt om natten “reddede” mig ud af en lejlighed. Væk fra en fuld udlejer. Mens jeg rystende fik en stor cognac, så spillede han dette nummer for at berolige mig.
2: Den sørgelige lørdag, hvor Claus blev bisat. Jeg græd og himmelen gjorde ligeså. “Claus, du vil altid have plads i mit hjerte”.

6 Amused to Death - Roger Waters
Roger er jo en af de største - ikke sært at han var tæt på Claus hjerte! - Titelnummeret blev spillet rigtig meget!

7 The Confessor - Joe Walsh
Claus fandt også frem til Joe Walshs plader (måske gennem Eagles nærstudier) og selvfølgelig var han helt vild med The Confessor - der er jo godt med spade!!!

8 Apeman - The Kinks
Vi var vilde med Fish og hans Songs from a Mirror; her er Apeman et fedt nummer! Claus fandt imidlertid originalen (kan man vist rolig kalde den) på en Kinks plade - skægt nummer!

9 Two Trains - Little Feat
Verdens bedste Clubband.....Det ruller og Claus elskede rulle med. Hvem kan stå stille til det nummer?

10 Cryin’ - Joe Satriani
Joe kan jo få en guitar til at græde - det gik lige ind i vores sjæle!!!

11 High Hopes - Pink Floyd
Jeg tror at Claus sidder et sted og holde øje med os.. Han griner af os, han smiler og synes at vi er for meget, når vi laver sådan en tribute. Han kunne ikke lide at få ros og desuden fik han alt for lidt ros af omverdenen. Men han nød og elskede sin familie og venner.

12 Spaden - Claus & Jan
Claus lavede mange fede numre, Spaden var nok hans største og kom nok til at hede hvad den hedder, ikke så meget pga. en X-kæreste, men fordi guitarstrenge var det, der bandt hans hjerte sammen!!! Respeeeeekt!!!

Tak for en masse suveræne, dybe sjove og fede stunder med god musik!
& husk - glem ikke KIS:
Kærlighed, Intelligens & Sandhed!!!

Shine On You Crazy Diamond!!!